Graikiškas jogurtas su granola

Mėgaujuosi graikišku jogurtu su granola ir dar sunku pačiai patikėti, bet jau tuoj 9-eri metai, kaip dalinuosi sveikos gyvensenos idėjomis su Jumis. Tad noriu tikėti, kad jau niekas nebeabejojate, jog sveika yra gardu. 

Tai jog graikiškas jogurtas yra mums labai naudingas – manau irgi nieko nebenustebinsiu: jame didžiulis kiekis baltymų, kurie yra mūsų pagrindinė statybinė medžiaga; sotu ir labai skanu. Mano sekėjai jau tikrai žino, bet dar priminsiu, jog man skaniausias ,,Amfora“ (,,Pieno žvaigždės“).

Šiandien noriu pasidalinti su Jumis labai skania idėja pusryčiams. Geriausia dalis ta, kad pasigaminti galite iš anksto visai savaitei, ir ryte užtruksite vieną minutę ir jau galėsite mėgautis skaniais, sveikais ir maistingais pusryčiais. 

Granolą paruošti užtruksite labai neilgai, o sandariame inde ją galėsite laikyti ne iki dviejų savaičių. Tad lieka tik įsidėti graikiško jogurto, užberti granolos, dar uogų ar vaisių ir skanaus 🙂 

Granolai reikės:
* 140g stambių avižinių dribsnių
* 60g migdolų riešutų
* 50g dž.spamguolių
* 45g moliūgų sėklų
* 40g lazdynų riešutų
* 40ml agavos sirupo
* 30g saulėgrąžų sėklų
* 20g linų sėmenų
* 2v.š.kokoso aliejaus


Gaminimo eiga:
1. Ištirpinu kokosų aliejų ir sumaišau su agavos sirupu.
2. Dubenyje sumaišau susmulkintus riešutus, avižinius dribsnius, moliūgų ir saulėgrąžų sėklas.
3. Užpilu agavą su kokosų aliejumi ir gerai išmaišau.
4. Kepu orkaiėte 150-170 laipsnių. Iki 20 min. Nuolat stebiu, kad nepradėtų degti.
5. Tuomet palieku pravėsti.
6. Suberiu spanguoles ir linų sėmenis.
7. Viską suberiu į stiklinį indą.

Galima drąsiai naudoti ir kitus mėgiamus riešutus, sėklas.

Tinka pirmoje dienos pusėje 🙂

*Receptas sukurtas kartu su ,,Pieno žvaigždėmis“.