Jūros gėrybės padaže

Jūros gėrybės – vienas mėgiamiausių produktų. Gaila, kad jų kaina mūsų šalyje tikrai didelė ir tenka laukti akcijų, norint įsigyti.

Pamilau jas, pirmą syk būdama Italijoje, prieš 13 metų (vajei kaip greitai bėga laikas ir kokia aš jau ,,didelė‘‘ ).  Ypatingai džiugu, kad ir mano dukrytė jas labai mėgsta. Su vyru kiek sunkiau, čia jam priklauso nuo nuotaikos. Bet jei galima rinktis – niekada jų nesirinks. Tad gaminau pietums dviem – sau ir Amandai.

Na tai, ką bandom, ragaujam ir užsimerkę keliaujame į Italiją. 

Reikės:  (gavosi porcija man su dukryte)

  • pomidorų;
  • 12 didžiųjų tigrinių krevečių (nors lietuvoj perkamos man visai neatrodo jau tokios didelės);
  • 7 kalmarų žiedų;
  • 3 skiltelių česnako;
  • Pusės a.š. ghee sviesto;
  • Druskos;
  • Citrinpipirių;
  • Žuvies prieskonių.

Gaminimo eiga:

  1. Nulupame odeles nuo pomidorų (aš naudojau mėsinius pomidorus iš kaimo, tai labai lengvai nusilupo, kitu atveju nuplikykite verdančiu vandeniu ir tada nulupkite, saugokite rankas);
  2. Susmulkiname česnakus;
  3. Įkaitiname keptuvę su ghee sviestu ir sudedame susmulkintus česnakus, pakepiname gerą minutę;
  4. Supilame pomidorus ant česnakų ir uždengtoje keptuvėje patroškiname keletą miinučių, kol sutiš pomidorai;
  5. Tada sudedame krevetes ir kalmarus ir viską patroškiname kokias 5min;
  6. Idealiai tinka su ryžiais ar pilno grūdo makaronais.

Bučkis ir skanaus

Indrė

 

* Idealus pasirinkimas pietums. Jei rinksitės vakarienei, šalia nenaudokite kruopų, tik daržoves.

**Be sutikimo, naudoti puslapyje esančią informaciją, griežtai draudžiama.