Lašišos pyragas Kūčių stalui

Vienas dažniausių klausimų mano darbe:„Ar įmanoma maitintis sveikai, neišleidžiant tam daug pinigų“?Na ir dar vienas:Ką pasigaminti skanaus, sveiko ir nebrangaus šventėms? Ypač – šv. Kūčių stalui, kurį ruošiant ir laikantis tradicijų negalima naudoti kiaušinių, pieno produktų, mėsos.“

Tai va, dalinuosi Kūčių stalui idealiai tinkančiu receptu, kuris pradžiugins ne tik puikia maistine verte, ypatingu skoniu,bet ir neįtikėtina kaina. Kur čia paslėpta gudrybė? Niekur. Tiesiog renkantis prekes reikia šiek tiek atidumo. „Maximoje“ rasite gerai žinomus, mėgstamus produktus su „Mažos kainos garantija“(geltonam fone kainos). Šios prekės pasižymi aukšta kokybe ir itin geromis kainomis. Ir tokių prekių – net 2000, tad tikrai turėsite iš ko pasirinkti.

Ar galite patikėti, kad šio superinio lašišos šventinio pyrago, vienos porcijos kaina vos 1,31 euro?Nerealiai, ar ne?

Taigi keliaujam gamint. Beje, jis tobulas ir karštas, ir šaltas. Tad puikiai tiks kaip karštas patiekalas arba užkandis.

Reikės (6 porcijoms):

  • 700 g lašišos filė (su oda)
  • 128 g morkų (plautų)
  • 110 g svogūnų (nevalytų)
  • 80 g auksinių plikytų ryžių
  • 70 g vyšnynių pomidoriukų
  • 10 g krapų
  • ½ avokado
  • Druskos, pipirų

Gaminimo eiga:

  1. Išverdame ryžius.
  2. Nulupame odą ir sumalame lašišą.
  3. Nulupame svogūnus ir morkas. Svogūną susmulkiname, morką sutarkuojame. Pirmiausia pakepiname svogūną, tuomet dedame morkas ir dar pakepiname kelias minutes.
  4. Dubenyje maišome kartu maltą lašišą, virtus ryžius, morkas, svogūnus, susmulkintus krapus, druską, pipirus.
  5. Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi ir sudedame gautą masę.
  6. Kepame orkaitėje 45 min., 180 laipsnių temperatūroje.
  7. Ant iškepusio pyrago dedame avokadus, pomidorus.

 

 

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Maxima“, receptui naudoti  „Mažos kainos garantijos“ produktai.