Mano košė ,,favoritė“

Dauguma išgirdę pavadinimą ,,avižinė košė“ mintyse regi tikrai nekokį vaizdą 🙂 Tačiau tai yra visiškai neteisinga nuomonė ir paliktas liūdnas prisiminimas apie ją. Įdėjus truputėlį fantazijos, ji drąsiai gali pretenduoti į mėgiamiausių patiekalų sąrašą. Ir ji bus ne tik labai vertinga sveikatai, bet ir graži pažiūrėti bei ypatingai skani. 

Ji idealiai tinkama maistine verte bei pačia struktūra muo pačio mažiausio valgytojo iki didžiausio. Žemiau pateikiamą receptą sukūriau specialiai ,,Malsenos“ projektui Prisiviriau košės  , kuris jau penktus metus siekia ugdyti sveikatai palankius mitybos įpročius ir pradėti dieną košės pusryčiais.

Tad štai receptas, kuris puikiai tiks mažiems ir dideliems, vegetarams ir veganams 🙂 

Vienai porcijai reikės:

  • 50 g avižinių dribsnių
  • ¼ a. š. malto cinamono
  • 1 a. š. chia sėklų (tinka ir moliūgų sėklos)
  • 150 ml augalinio pieno

Papuošimui:

  • 1 a. š. medaus
  • Kivis
  • Šiek tiek aviečių ir šilauogių (tinka šaldytos)
  • 1 a. š. linų sėmenų
  • 1 a. š. migdolų drožlių

Gaminimo eiga:

  1. Avižinius dribsnius sumaišyti su chia sėklomis ir cinamonu, tuomet užpilti šiltų pienu.

2. Viską išmaišyti ir leisti šiek tiek pabrinkti.

3. Kol košė brinksta, papuošti pjaustytais kiviais, uogomis, užpilti šiek tiek medaus ir pabarstyti linų sėmenų, migdolų drožlių.

 

Labai džiaugiuosi prisidėjusi prie šios nuostabio akcijos 🙂