Mung pupelės

Mung pupelės – Spindulinė pupuolė arba Žalioji pupelė. Jos yra žalios spalvos, labai smulkios ir pailgos.

Šios pupelės yra labai maistingos, gerai virškinamos, ir nesukelia pilvo pūtimo. Jose daug baltymų, maistinių skaidulų bei vitamino B1, magnio, kalio, geležies ir vario.

Sudaigintos Mung pupelės vitamino A vertė prilygsta citrinai, tiamino vertė prilygsta avokadui, riboflavino yra tiek, kiek džiovintame obuolyje, niacino – kiek banane, askorbo rūgšties – kiek ananase.

Daigintų pupelių skonis primena šviežius, žalius žirnelius. Puikiai tinka dėti į įvairias salotas, sriubas, padažus ar mėgautis vienomis.

Daiginimas: užmerkti pupeles vandenyje per naktį, ryte nuvarvinti per sietelį ir taip palikti tame sietelyje visai dienai. Vakare, praskalauti vandeniu ir vėl palikti per naktį, ryte vėl praskalauti, vakare vėl. Ir taip 3-4 dienas. Kol pupelės pasipuoš gražiomis uodegėlėmis.

100 gramų sudaigintų Mung pupelių – 40 kalorijų.

Mung pupeles galima ir virti. Puikiai tinka gardinti įvairius troškinius, sriubas. Tiesiog pamirkykite kelias valandas ir tada virkite apie pusę valandos.

Labai mėgiamos ajurvedos virtuvėje.

Skanu ir labai sveika. O ir nusipirkę maišiuką pupelių, užteksite jų labai ilgai, nes sudygusios ar išvirtos, jos padidėja trigubai.

 

Parengė: Indrė Trusovė

Be sutikimo kopijuoti draudžiama.