Paturbintas Kugelis

Kai buvo taip karšta, atrodė jau nebeįmanoma kentėti, o vos pradėjo lyti, jausmas lyg širdis byra į begalę dalelyčių iš liūdesio. Tai negi jau ruduo? Negi arbūzas dailiai traukiasi ir įžygiuoja kugelis??

Žiūriu į virtuvės kampą, kuriame puikuojasi draugų lauktuvės iš kaimo (bulvės, morkos, cukinijos, moliūgas), į mamos atvežtus grybus ir suvokiu, kad jau visiškai užuodžiu rudenį, o tas lietaus barbenimas į palangę tik dar stipriau tai patvirtina. Na, o su juo atkeliauja ir mano didelis noras suktis virtuvėje. Kažką kepti ir būtinai orkaitėje 🙂 Sukau sukau galvą, kaip pagaminti kažką skanaus, sotaus ir panaudoti turimas gėrybes (bulvių šeimoje beveik nenaudojame, tad ką su jomis pagaminti visada tenka pasukti galvą),  na ir aišku , kad būtų kuo sveikesnis pasirinkimas.

Kažkodėl galvoje tik girdėjau skanėstų drakoniuką (taip jis pas mane ne tik saldumynų gerbėjas, jam dar labai patinka bulvių patiekalai) šaukiantį: kepk kugelį, kepk kugelį,…

Taigi, nuspręsta, kepsiu kugelį.

Bet… Reikia bandyti kažkaip padaryti jį naudingesniu ir sveikesniu 🙂 Ir atrodo man pavyko. Gavosi labai skanus ir sotus, o svarbiausia tikrai neapsunkino skrandukų. Šeimyna įvertino puikiai <3

Reikės:  (išeiga 4-6 porcijos)

  • 500g. bulvių;
  • 500g. cukinijų;
  • 2 nedidelių svogūnų;
  • 300g. miško grybų (naudojau jau mamos paruoštas ir sušaldytas voveraites);
  • 100g. avižinių miltų;
  • 2 kiaušinių;
  • 70ml. pieno be laktozės;
  • ½ a.š. ghee sviesto;
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga:

  1. Per burokinę tarką sutarkuojame cukiniją, apiberiame druska ir paliekame ant sietelio nuvarvėti. Taip pat galima vėliau nuspausti rankomis skysčių perteklių.
  2. Nulupame bulves ir svogūną. Sudedame į maisto smulkintuvą ir susmulkiname.
  3. Užviriname pieną ir supilame jį į bulves. Viską gerai išmaišome ir tada įmušame abu kiaušinius.
  4. Sudedame jau nuspaustas cukinijas į bulvių masę, suberiame avižinius miltus bei prieskonius ir išmaišome. Paliekame šiek tiek pastovėti, kad avižos išbrinktų.
  5. Susmulkiname antrą svogūną ir apkepiname jį keptuvėje su ghee sviestu. Sudedame grybus, pakepiname.
  6. Sudedame grybus į paruoštą masę.
  7. Pilame visą masę į kepimo indą išklotą kepimo popieriumi.
  8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~50min.
  9. Patiekiame su graikišku jogurtu.

Bučkis ir skanaus

Indrė

 

*Šis patiekalas turėtų būti valgomas pietums ir saikingai.

**Be sutikimo, naudoti puslapyje esančią informaciją, griežtai draudžiama.