Pirmas blynas, o tiksliau ,,Pirmas benediktas“

Visą gyvenimą (o jo jau gana nemažai praėjo) purtydavausi pamačiusi skystą kiaušinį. Nuo pat vaikystės visur pabrėždavau, kad kiaušinis man turi būti ne tai, kad iškeptas, bet tiesiog perkeptas ir jei kokiam viešbutyje ar svečiuose man jį apdegindavo – aš tik džiaugiausi ir plojau rankomis. Apskritai su kiaušiniais turiu daug idomių tokių pojūčių, bet dabar ne apie tai. 

Taigi, savaitgalį buvome Vilniuje ir man ,,mirtinai“ reikėjo nueiti pusryčių į vieną kavinę, kurioje dažnai fotografuojasi įvairūs instagramo ,,žvaigždukai“. Na tai mados vedama, įkalbėjau savo vyrą ir geriausią draugę jog ten bus geriausi pusryčiai gyvenime ir mes privalome ten eiti. Ilga istorija trumpai: nuostabiųjų ,,Benedikto kiaušinių“ (va taip mane užbūrė visos nuotraukos, kad būdama 31-erių užsigeidžiau ir aš pamėginti) laukėmė pusantros valandos. Nuotaika po truputėlį geso ir alkis augo. Kai atnešė tuos kiaušinius, prarijome tiesiogine to žodžio prasme, tai net skonio nelabai supratau.  Bet… noras išmėginti dar tikrai atsirado. Tad šiandien sugalvojau, jog pati esu žiauriai faina virtuvėje, tai imsiu ir darysiu. Paskaičiau porą blogų ir kažkas pavyko ir man :)) 

Taigi aš naudojau: 

  • kiaušinį;
  • nedidelę riekelę sūrio be laktozės;
  • varškės užtepėlę be laktozės;
  • riekutę duonos (gliuten free);
  • persiladą (prieskonis);
  • pomidorus. 

Gaminimo eiga: 

  • Pirmiausia užviriau vandenį arbatinuke, tuomet supyliau jį į nedidelį puodelį (vandens turi būti apie 4-5cm.)Ir įjungiau ugnį, kad vanduo gerai kunkuliuotų.
  • Kiaušinį nuploviau ir tada atsargiai įmušiau į nedidelį induką, o jau iš indelio kiaušinuką įleidau į puodą su verdančiu vandeniu ir tada iškart išjungiau ugnį. Taip jis karštame vandenyje turės būti apie 12min. 
  • Kol kiaušinis maudosi, dedame į orkaitę paskrusti duonos riekutę. Šalia sudedame pomidorus. 
  • Po 12 min. vėl įjungiame ugnį, ant vidutinės kaitros ir vieną minutę paverdame. 
  • Ištraukiame duoną, labai plonai užtepame užtepėlės, uždedame kiaušinį, pabartome šiek tiek prieskonių, dedame sūrį. Viską dedame atgal į orkaitę kol išsilydys sūris. 
  • Patiekiame su pomidorais. 

Na ir ką, tikrai buvo super skanu. Ir namuose dar geriau negu kavinėje 🙂 Dabar kyla noras išbandyti įvairiausius variantus. Ir dar syk pasitvirtino, kad negalime nemėgti to, ko nesame ragavę. Bet gerai, juk kaip sakoma, kol yra pirmi kartai – tol esi jaunas :)) 

Myliu, bučiuoju ir iki

Indrė 🙂