Sushi dubenėliai

Sekmadienį su dukryte ir drauge pietavome mieste, kavinėje. Ir tie pietūs sugadino visą likusią dieną, nes visoms trims sustojo skrandukai. Na ką, ir vėl grįžtam prie maisto dėželių pietums. Tad jau kitą dieną lėkiau pirkti naujų indukų, nes kai ruošėmės kraustytis į Vilnių, išmečiau visus susidėvėjusius.

Šį kartą nusprendžiau išsirinkti pačius geriausius – iš grūdinto stiklo, higieniškus, ekologiškus, be švino ar kadmio ir ,žinoma, be BPA, ilgaamžius. Ir būtinai tokius, kuriuos būtų galima plauti indaplovėje. Daugiausiai teigiamų atsiliepimų radau apie „Luminarc Keep‘n‘Box“. Jų už geriausią kainą radau „Žanos“išparduotuvėje Vilniuje, tačiau verta žinoti, kad žiemos išpardavimas dabar vyksta visuose indų salonuose „Žana“ir www.zana.lt.

Dalinuosi viena iš superinių idėjų, ką sveiko, gardaus ir gražaus galima pasigaminti, susidėti į indelius ir neštis su savimi į miestą, svečius, darbą ar mokslą. 🙂

 

Sušių dubenėliai (2 porcijos):

  • 60 g bolivinės balandos (dar vadinama „kinva“),
  • krevečių,
  • morkyčių,
  • ridikėlių,
  • agurko,
  • pusės avokado,
  • edamamėpupelių,
  • jūros dumblių,
  • tailandietiškų mažų kukurūzų,
  • juodojo sezamo,
  • ghi sviesto,
  • druskos.

 

Gaminimo eiga:

  1. Išvirti bolivinę balandą.
  2. Krevetes apkepti ghi svieste, pagardinti druska. Galima dėti česnako, žolelių.
  3. Visas daržoves supjaustyti.
  4. Tailandietiškus mažuosius kukurūzus taip pat apkepti ghi svieste.
  5. Viską sluoksniais dėti į indelius. Apibarstyti sezamo sėklomis.

 

Skanaus!  🙂 Idealiai tinka pietums.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su www.zana.lt