Tofu su kalafijoro ryžiais

Pradėkim šį kartą visa pasakojimą nuo gerų žinių 🙂 :

  • Visą Spalio mėnesį parduotuvėse Žana ir zana.lt net 40% nuolaidos ,,Tramontina’’ gamintojo prekėms.
  • Žinote kas geriausia? Jog ,,Tramontina’’ LYON puode -troškintuve galima gaminti praktiškai išvis nenaudojant jokių riebalų. Vadinasi tai galėtų būti Jūsų pirmas žingsnis į sveikesnius mitybos įpročius.

Kas ilgai sekate mano įrašus ir video, tikrai ne kartą komentavote, kad jau pats metas būtų man pakeisti savo senučius puodus, o ir aš pati ne kart tai minėjau 🙂 Bet vis laiko trūko rast gerą, vis neužmatydavau kas patrauktų akį ir būtų būtent tai ko norėčiau.

Gavus pasiūlymą išmėginti Tramontina LYON puodą – troškintuvą iškart sutikau. Juk man virtuvės indai, įranga ir produktai, kaip makiažo meistrei teptukai ir makiažo priemonės 🙂 🙂

Tramontina – tai daugiau nei 100 metų veikiantis brazilų gamintojas.  Tramontina asortimentas itin platus tai ir peiliai bei puodai ir aksesuarai – padėklai, padažinės, svietinės, net ir dvigubo stiklo stiklinės, kavinukai, arbatinukai. Tramontina gaminiai itin kokybiški, gaminami pagal aukščiausius ISO standartus atsižvelgiant tiek į aplinkosaugos reikalavimus, tiek į modernų bei patogų dizainą.

Kuom išskirtinis būtent šis puodas – troškintuvas?

Ogi tuo, kad turi orkaitės efektą – gaminimas LYON puoduose tai lyg gaminimas orkaitėje. Taip yra dėl storesnių puodo kraštų ir specialaus puodo dangčio. Puodo viduje palaikoma tolygi temperatūra leidžia naudoti LYON puodus gaminant mėsą, pyragus, pudingus, picas, kepant duoną ar kitus patiekalus.
Kondensatas, susidaręs ant dangčio, nuteka atgal į puodą, todėl gamybai nereikia daug skysčių ar riebalų, o maistas išsaugo savo vitaminus, mineralus ir skonį.
Dėl originalaus ir estetiško puodo dizaino, pagaminta maistą galėsite patiekti iškart su puodu.

Na, o aš dalinuosi su Jumis veganiško patiekalo receptu. Tofu su kalafijorų ryžiais.

Sudėtis:

  • tofu;
  • kedro riešutų;
  • Vidutinio dydžio kalafijoro;
  • Morkos;
  • Raudonojo svogūno;
  • Brokolio;
  • Krapų;
  • Skiltelė česnako;
  • Veganiško ,,pesto‘‘ (yra parduotuvėje arba pasigaminkite namuose);
  • Aliejaus kepimui;
  • Druskos;
  • Vištienos prieskonių be druskos;
  • Rūkytos paprikos miltelių.

Gaminimo eiga:

  1. Suvyniojame tofu į popierinį rankšluostį ir ant viršaus uždedame sunkų daiktą (pvz. puodą), kad nusispaustų skysčio perteklius.
  2. Į virtuvinį kombainą sudedame kalafijoro žiedynus ir sumalame iki ryžių dydžio gabalėlių. Jei neturite kombaino – naudokite burokinę tarką.
  3. Susipjaustome kubeliais tofu. Nulupame ir susmulkiname morką, svogūną, česnako skiltelę. Žiedynais susipjaustome brokolį. Susmulkiname krapus.
  4. Į troškintuvą dedame pusę porcijos pesto padažo ir šlakelį aliejaus. Įkaitinam, suberiame kalafijorų ryžius. Kepiname Nuolat pamaišant kas porą minučių, vis atidengiant ir uždengiant troškintuvo dangtį.
  5. Iškepusius kalafijoro ryžius atidedame į dubenį.
  6. Tada į troškintuvą dedame likusį pesto, aliejų ir įkaitus suberiame tofu bei kedro riešutus. Pakepiname maišydami 5 minutes.
  7. Suberiame svogūnus ir morkas, uždengiame dangtį.Pilti nieko papildomai nereikia, kadangi troškintuvo dėka viskas troškinasi savo sultyse.Vanduo kaupiasi ant dangčio ir krenta atgal į puodą. Troškiname 8 minutes.
  8. Tuomet sudedame visus prieskonius, jau paruoštus kalafijorų ryžius. Viską sumaišome. Ant viršaus sudedame brokolius ir uždengiame puodą, 3minutėm ir jungiam lauk.
  9. Pabarstome krapais.

 

Receptas ruoštas bendradarbiaujant su www.zana.lt 

Puslapyje esančią informaciją kopijuoti be leidimo griežtai draudžiama.