Vištienos pyragas

Jau rytoj minėsime gražiausią pavasario šventę – Velykas. 🐥 🐣 Kas puikuosis ant Jūsų šventinio vaišių stalo? Man teko kiek pasukti galvą, kadangi namiškiai, kaip visada, iš manęs lauks, ką naujo ir įdomaus sugalvosiu. 😂🤩Sudarinėjant šventinį valgiaraštį man svarbiausi du dalykai:
🐥Kad patiekalas būtų lengvai virškinamas, neapkrautų skrandžio ir nereiktų vėliau kankintis dėl persivalgymo;
🐣Kad patiekalas būtų lengvai ir greitai paruošiamas. Per šventes visą savo dėmesį ir laiką noriu skirti šeimos nariams, o ne prie puodų.
😳🙈
Šiuos du punktus puikiausiai išsprendžia vištiena, kurią dažniausiai ir renkuosi per šventes. Šios Velykos ne išimtis. Ant velykinio vaišių stalo maniškių lauks gardus vištienos pyragas. Kaip visada, rinkausi ,,Vilniaus paukštyno” lietuvišką vištieną, užaugintą be antibiotikų. Greita, sveika, gardu ir ir sveikatai bei figūrai palanku! Lekiam toliau gaminti 🌹 Per šventes visą savo dėmesį ir laiką noriu skirti šeimos nariams. Tačiau faktas, kad visi laukis ką naujo ir ifomaus sugalvosiu. Nors ir mėgstu gaminti maistą, šventėms renkuosi patiekalus, kurie būtų lengvai ir greitai pagaminami. Todėl šiom Velykom gaminsiu vištienos pyragą. Kaip visada greita, sveika, gardu ir sveikatai bei figūrai palanku.


Receptas:
▪️700g.vištienos šlaunelių mėsos (,,Vilniaus paukštyno”);
▪️3 kiaušinių;
▪️50g.avižinių miltų;
▪️20g.parmezano;
▪️150g.morkų;
▪️15 vyšninių pomidoriukų;
▪️100g.brokolio;
▪️skiltelės česnako;
▪️druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimo eiga:
1. Vištieną supjaustome smulkiais gabaliukais.
2. Išplakame kiaušinius su druska ir pipirais.
3. Susmulkinma morkas, česnaką, brokolius.
4. Į vištieną supilame kiaušinius, visas daržoves, parmezaną,miltus.
5. Kepame orkaitėje, 180laipsnių temp, apie 50min.
6. Labai tinka su padažu: 100g.avokado, 100g.graikiško jogurto, česnako, citrinos sulčių, druskos, pipirų.
#vilniauspaukstynas #receptas #fitfood #healthy #fitness #protein#easter #easterfood #sveikairgardiad